cz | en

Kvalita

Ekologie

Bezpečnost

Procesy

HACCP

 

Úvodní stránka » Poradenství » HACCP » Potravinářský průmysl
-HACCP

Poradenství - HACCP, audity, školení


Co to je HACCP?
HACCP je soubor preventivních opatření zajišťujících zdravotní nezávadnost potravin a pokrmů.

Přínos?

  • Splnění zákonné povinnosti pro všechny výrobce a prodejce potravin HACCP je zákonnou povinností
  • od 1.5.2004 pro všechna zařízení veřejného stravování ( vyhl. 137/2004 Sb.)
  • od 1.5.2005 pro všechny obchodníky uvádějícími do oběhu potraviny ( vyhl. 147/1998 Sb.)
  • Garance stálosti výrobního procesu a vysoké kvality služeb
  • Zlepšení pořádku a zvýšení efektivnosti procesů
  • Zvýšení důvěry veřejnosti a státních kontrolních orgánů

Hlavní etapy projektu

  • Provedení analýzy nebezpečí
  • Stanovení kritických bodů
  • Stanovení znaků a mezí v kritických bodech
  • Stanovení sledování v kritických bodech
  • Stanovení nápravných opatření
  • Zavedení ověřovacích postupů
  • Zavedení evidence a dokumentace
 
Copyright 1996 - 2017 Quality centrum, spol. s r. o. | Tvůrce webu Jiří Hron