Co to je HACCP?
HACCP je soubor preventivních opatření zajišťujících zdravotní nezávadnost potravin a pokrmů.
Přínos?
- Splnění zákonné povinnosti pro všechny výrobce a prodejce potravin HACCP je zákonnou povinností
- od 1.5.2004 pro všechna zařízení veřejného stravování ( vyhl. 137/2004 Sb.)
- od 1.5.2005 pro všechny obchodníky uvádějícími do oběhu potraviny ( vyhl. 147/1998 Sb.)
- Garance stálosti výrobního procesu a vysoké kvality služeb
- Zlepšení pořádku a zvýšení efektivnosti procesů
- Zvýšení důvěry veřejnosti a státních kontrolních orgánů
Hlavní etapy projektu
- Provedení analýzy nebezpečí
- Stanovení kritických bodů
- Stanovení znaků a mezí v kritických bodech
- Stanovení sledování v kritických bodech
- Stanovení nápravných opatření
- Zavedení ověřovacích postupů
- Zavedení evidence a dokumentace